Började morgonen med en skön långpromenad i solen. Efter lunch bestämde vi träff med lekkamrater på lekplatsen vid långa bryggan i Bjärred. Strålande solsken, strand och saltvatten är givna vinnare. Tänkre vara lite sommarmysig och köra med rutorna nere och hann väl göra så i 5 min innan en geting flyger in i bilen. Vad är oddsen för det? Att den flyger just där och lyckas träffa fönsteröppningen just när vi passerar? Lyckades i alla fall få ut den samma väg.
I Bjärred väntade strandlek för de små och strandhäng för oss större. Nice.



Stranden är långgrund men vattnet är bara ok alldeles nära strand. Längre ut är botten helt täckt av diverse sjöväxter. Det går att ta sig ut på långa bryggan och bada men då måste man vara simkunnig. Badet i Bjärred är således mer plaskvatten än bad. Stranden är dock fin och har man småttingar med sig funkar det alldeles utmärkt. Vagn går bra att köra ut på stranden förutsatt att den har stora däck.
Vi köpte jordgubbar på plats som vi avnjöt på stranden.


Efter att ha plaskat runt och lekt en bra stund tog vi upp barnen till lekplatsen som ligger i anslutning till stranden. Det är en riktigt rolig lekplats med fina toaletter, någea bord och bänkar och delar av lekplatsen ligger i skugga vilket kan vara bra när man spenderar så mkt annan tid i solen vid vattnet.


Vid stranden finns parkering som dock tenderar att bli full framåt dagen så det kan vara bra att vara ute i tud om man vill ha plats eller passa på vid skiftbytet runt lunch. En kiosk finns också men där var idag omänskligt lång kö så ett råd är att ha med sig egen mat och naturligtvis solkläder, solkräm och ombyten. Det är ingen skugga på själva stranden så uv-tält är bra att ha med om man ska stanna länge. Långa bryggan i Bjärred känns dock inte som ett ställe som man stannar länge på utan snarare som en plats för en kortare utflykt.

Kommentera

Publiceras ej
hittarecept.se