I den här bloggen skriver jag om det som tillhör livet som föräldraledig. Det blir tankar om barn och relationer till barn, utflykter, tips, bakning, kreativa aktiviteter etcetera.
Nu börjar syrenen bli överblommad här i Skåne men innan dess hann jag testa en ny smak: syrensaft. Jag hade inte gjort syrensaft innan så jag googlade runt bland lite olika recept och satte sedan ihop de smasättningar jag tyckte lät goda (utan att veta hur syrenen i sig skulle smaka). Tillvägagångsättet är detsamma som när man gör fläderblomsaft.Recept syrensaft ca 3 flaskorca 40 blomklasar lila bondsyren2 liter kokande vatten2 kilo socker2 -3 limefrukter1 vaniljstång50 g citronsyraGör så här: Lägg blomklasarna på tidningspapper så eventuella djur kryper iväg. Lägg de rena blomklasarna i en spann. Riv skalet av limen och pressa ut saften och häll det över blommorna. Dela vaniljstången och dra yr vaniljen och lägg allt i spannen. Koka upp vatten och socker och häll det kokande vattnet över blommorna. Lägg slutligen i citronsyra. Rör om och låt svalna. Sedan skall det stå svalt (gärna i kylskåp) i 3 dygn. Sila med duk eller annat tyg och tappa upp på kalla rena flaskor. Vill man frysa in saften är det bra med petflaskor. Blanda 1+4. Isbitar med citronmeliss är gott i saften.
Kommentera