Nu börjar syrenen bli överblommad här i Skåne men innan dess hann jag testa en ny smak: syrensaft. Jag hade inte gjort syrensaft innan så jag googlade runt bland lite olika recept och satte sedan ihop de smasättningar jag tyckte lät goda (utan att veta hur syrenen i sig skulle smaka). Tillvägagångsättet är detsamma som när man gör fläderblomsaft.Recept syrensaft ca 3 flaskorca 40 blomklasar lila bondsyren2 liter kokande vatten2 kilo socker2 -3 limefrukter1 vaniljstång50 g citronsyraGör så här: Lägg blomklasarna på tidningspapper så eventuella djur kryper iväg. Lägg de rena blomklasarna i en spann. Riv skalet av limen och pressa ut saften och häll det över blommorna. Dela vaniljstången och dra yr vaniljen och lägg allt i spannen. Koka upp vatten och socker och häll det kokande vattnet över blommorna. Lägg slutligen i citronsyra. Rör om och låt svalna. Sedan skall det stå svalt (gärna i kylskåp) i 3 dygn. Sila med duk eller annat tyg och tappa upp på kalla rena flaskor. Vill man frysa in saften är det bra med petflaskor. Blanda 1+4. Isbitar med citronmeliss är gott i saften.
syren, syrensaft,

Kommentera

Publiceras ej
hittarecept.se