Möttes i morse av en frys utan bröd och vi gillar bröd till frukost så havregrynsgröt kändes inte som ett alternativ. Scones däremot, självklart blir det scones! Gör man ändå scones så känns det lite fattigt att ta den vanliga juicen så då blev det smoothies också. MUMS!!
Här kommer recepten.
Kesoscones
Jag brukar göra dem i form av tekakor och då räcker det här receptet till ungefär 5 stycken.
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl yoghurt
- 0,75 dl keso
Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt yoghurt och keso och nyp snabbt ihop till en kladdig deg. Det får gärna vara lite små smörbitar kvar.
- Rulla bollar och tryck ut till tekakor på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Servera gärna med Philadephias honungsost.

Dessa scones får den optimala kombinationen av mjukt inre och krispig yta.
Till våra scones drack vi en smoothie med mörka bär och yoghurt. Jag utgick från vad som fanns i kyl och frys och idag blev det:
Smoothie:
ca 3 dl "Black forest fruits"
ca 2dl vaniljyoghurt med äpple och kanel
1 tsk vaniljsocker
Jag brukar tina bären lite så att det inte blir så glassigt och sedan kör jag allt i en mixer. Klart att servera. ...och så det obligatoriska kaffet också förstås.

recept,
scones,
1 kommentarer
GoForFit
23 May 2014 14:24
Mums!! :)
Kommentera